رییس جهاددانشگاهی کردستان:

آیین پیاده‌روی اربعین؛ نوعی مانور سیاسی و اجتماعی است

۱۶ شهریور ۱۴۰۱ | ۱۰:۵۲ کد : ۴۸۴۷۹ فرهنگی
رییس جهاددانشگاهی کردستان گفت: آیین پیاده‌روی اربعین نوعی مانور سیاسی و اجتماعی است که اتحاد، امنیت، قدرت و پایبندی به آرمان‌های امام حسین(ع) را برای جهانیان به نمایش می‌گذارد.
آیین پیاده‌روی اربعین؛ نوعی مانور سیاسی و اجتماعی است

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی کردستان، اکبر اسدی رییس جهاددانشگاهی کردستان، در نشست تخصصی دانشجویی «پیامدهای فرهنگی و اجتماعی پیاده‌روی اربعین حسینی» اظهار کرد: حرکت و قیام امام حسین(ع) آنقدر با عظمت و گسترده است که زبان و قلم از بازگو کردن آن قاصر است.

وی با اشاره به اینکه پیاده روی اربعین خود به منزله حضور در عرصه تعلیم و تربیت امام حسین(ع) است، افزود: در این سفر بخش خیلی اندکی از سختی های اهل بیت امام حسین(ع) را با گوشت و پوست استخوان‌مان درک می‌کنیم.

رییس جهاددانشگاهی کردستان بیان کرد: تعلیم و تربیتی که در مسیر اربعین مشاهده می‌کنید قابل مقایسه با هیچ مکتب تربیتی در دنیا نیست چرا که در این مسیر ایثار، از خود گذشتگی، فداکاری، کارگروهی، بخشش و مهر و محبت را در رفتار زائران مکتب عاشورا به صورت عینی و واقعی می بینیم.

وی در ادامه گفت: هدف از پیاده‌روی عظیم اربعین، درک جسمی و معنوی مصیبت و شریک کردن خود در غم اهل بیت پیامبر(ص) است به بیان بهتر این سفر با هدف ایجاد تحول روحی و روانی برگزار می‌شود و این امر وجه تمایز بین پیاده‌روی حسینی با بسیاری از آیین‌ها و برنامه‌های دیگر دنیاست.

اسدی به ویژگی‌های پیاده‌روی اربعین حسینی اشاره کرد و افزود: در نفس اجتماع بزرگ اربعین که با حضور چندین میلیون نفر انجام می‌گیرد، یک هدف قدسی و مقدس در این حرکت پرشور نهفته است که علی رغم کثرت جمعیت خللی در آن به وجود نمی‌آید، در این سفر همه از جان و مال خود می‌گذرند تا به هدف خود که رسیدن به حرم مطهر امام حسین(ع) و پالایش روح و جان است، برسند.

وی مردمی بودن را یکی دیگر از ویژگی‌های این سفر معنوی دانست و اظهار کرد: در پدیده اربعین اثری از ورود دولت یا دستگاه‌های دولتی نمی‌بینیم و عموم مردم خود مدیریت این حرکت بزرگ و این پدیده بی‌نظیر را در دست دارند.

اسدی امنیت‌آفرینی را یکی از کارکردهای اجتماعی آیین اربعین حسینی دانست و افزود: این کارکرد هنگامی که در بُعد ملی نگریسته می‌شود به عنوان کارکرد سیاسی مطرح خواهد شد به این معنا که معاشرت در زندگی یک گروه اجتماعی بسیار بزرگ که سبب نظم اجتماعی آن‌ها می‌شود هنگامی که در حیطه ملی مطرح می‌شود موجب خلق نوعی امنیت و ثبات می‌شود که این نوع امنیت بدون برنامه‌ریزی دولتی شکل می‌گیرد.

رییس جهاددانشگاهی کردستان در پایان یادآور شد: آیین پیاده‌روی اربعین نوعی مانور سیاسی و اجتماعی است که اتحاد، امنیت، قدرت و پایبندی به آرمان‌های امام حسین(ع) را برای جهانیان به نمایش می‌گذارد.

کلیدواژه‌ها: جهاددانشگاهی کردستان


نظر شما :