رییس پارک علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی تاکید کرد:
ضرورت صادرات صنایع خلاق ایرانی و اسلامی
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، دکتر محمدحسین ایمانی خوشخو رییس پارک علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی در همایش هم اندیشی تخصصی صادرات صنایع دستی که به مناسبت روز جهانی صنایع دستی در سالن همایش های بین المللی دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد، گفت: امیدواریم نتیجه این نشست ها و هم اندیشی ها بتواند در راهبرد اهداف معینی که ما در 40 ساله دوم انقلاب داریم موثر واقع شود و بتوانیم رهنمودهای مقام معظم رهبری را محقق کنیم.
وی افزود: ایشان فرمودند که ما باید در چهل ساله دوم به مسائلی بپردازیم که در چهل ساله نخست نسبت به آن غفلت داشته ایم. به نظر می رسد فرهنگ یکی از مسائل مهمی بود که نسبت به آن غفلت کرده ایم. ما باید فرهنگ را به عنوان یک پدیده مولد نه قابل حمایت و کمک بگیر در نظر بگیریم. ما در این راه می توانستیم بهتر عمل کنیم اما امیدواریم در مسیری که اکنون در سیاست های کلان کشور مورد توجه قرار گرفته بتوانیم اقدامات بهتری انجام دهیم.
وی اظهارداشت: خوشبختانه امروز مقام معظم رهبری در پاسخ به نامه دکتر ستاری، تمامی دستگاه ها مخصوصا صنایع خلاق و فرهنگی را به سمت موضوع اهمیت فناوری در اقتصاد کشور سوق دادند.
وی تاکید کرد: پارک علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی نخستین پارک تخصصی در این حوزه است و توانسته با بیش از 4 سال فعالیت با استفاده از ظرفیت های قانونی، فضایی برای فعالان این عرصه ایجاد و ایده های فرهنگی و هنری را به محصول فرهنگی تبدیل کند.
دکتر ایمانی اظهارداشت: خوشبختانه طی این مدت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری زحمات بسیاری مخصوصا در صنایع خلاق و فرهنگی کشیدند. وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این حوزه مجوز این پارک را صادر کرده است. دستگاه های دیگر نیز تلاش می کنند تا ما بتوانیم فرهنگ را در جایگاه تولید درآمد در کشور قرار دهیم.
رییس پارک علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی ادامه دارد: ما در این راه نیاز به کمک داریم. این حرکت مانند یک چرخه می ماند. یکی از حلقه های این قضیه، راه به خارج باز کردن و صادرات است. حلقه ارتباط صنایع با خارج در غالب صادرات صنایع خلاق کار بسیار مهمی است. ما برخی از ملزومات آن را طی چند سال اخیر انجام داده ایم. شاید از مهمترین آنها بسته بندی صنایع فرهنگی است که بسته بندی خاصی دارد.
وی اظهار کرد: امیدواریم با حمایت صاحب نظران این حوزه و دستگاه های دیگر بزودی شاهد رونق فناورانه صنایع خلاق ایرانی و اسلامی در کشور باشیم.
قانونی شدن فعالیت خانه ها و کسب و کارهای خلاق
پرویز کرمی، دبیر ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانشبنیان و توسعه صنایع نرم و خلاق نیز در این همایش گفت: ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانشبنیان و توسعه صنایع نرم و خلاق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به منظور تشویق و تسهیل گری و نظارت بر موضوع های این حوزه و با هدف کمک به وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی، سازمان میراث فرهنگی، وزارت آموزش و پرورش و سایر صنایع فرهنگی و خلاق فعالیتش را آغاز کرده است.
وی افزود: یکی از کمک های ما در این حوزه پیگیری ثبت و تصویب سندی برای حوزه فناوری های نرم بود که خوشبختانه این سند امسال در شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شد و اکنون کار خود در زمینه اجراسازی این سند را آغاز کرده است.
دبیر ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانشبنیان و توسعه صنایع نرم و خلاق ادامه داد: قانونی شدن فعالیت های شرکت خلاق، خانه های خلاق و نوآوری و کسب و کارهای فعال این حوزه از دیگر اقداماتی بود که امسال صورت گرفت. اکنون با ابلاغ قانون جهش تولید دانش بنیان توسط رئیس جمهوری صنایع خلاق و کسب و کارهای خلاق، خانه های خلاق و نوآوری را در کنار پارک های علم و فناوری به رسمیت می شناسد.
وی تصریح کرد: ماده 6 تبصره دوم قانون ماده جهش تولید دانش بنیان واحدهای خلاق را تعریف کرده است. طبق این ماده علوم انسانی، علوم اجتماعی، فرهنگ و هنر در حوزه تجاری سازی فناوری های نرم به رسمیت شناخته شده است به شرط اینکه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مسوولیت شناسایی، ارزیابی و ارائه این مسیر را برعهده بگیرد بنابراین از فعالان و هنرمندان این حوزه در زمینه بهتر نگارش آیین نامه ها و ضوابط این کار می خواهیم که ما را یاری کنند.
کرمی گفت: همچنین ما امسال گزارشی علمی از توانایی ها و توانمندی های صنایع خلاق و فرهنگی دنیا را به محضر مقام معظم رهبری ارائه داده ایم و ایشان به سران سه قوه دستور دادند تا توجه ویژه ای به صنایع خلاق و فرهنگی، شرکت های خلاق و خانه های خلاق و نوآور داشته باشند.
به گفته وی، اکنون حدود 50 میلیون شغل مستقیم به واسطه صنایع خلاق و فرهنگی در دنیا ایجاد شده که گردش مالی این صنایع 2700 میلیارد است. ما در حال حاضر یک درصد جمعیت دنیا و دو درصد تولید علم جهان را داریم. ما می توانیم با کمک جوانان خلاق کشورمان و ماده اولیه موجود در ایران یک درصد از این 2700 میلیارد دلار را از آن خود کنیم.
دبیر ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانشبنیان و توسعه صنایع نرم و خلاق نیز در این همایش افزود: اگر گردش مالی اسباب بازی و گیم دنیا 100 میلیارد دلار است حق ما باید یک درصد باشد. در حال حاضر 350 میلیون دلار واردات اسباب بازی داریم که عمدتا از کشورهای چین وارد می شوند.تنها 20 میلیون دلار مربوط ایران ساخت است. خوشبختانه ابتدای امسال پاویون تولیدکنندگان ما در ترکیه آغاز به کار کرده است.
به گزارش سیناپرس وی خاطرنشان کرد: اکنون 1600 شرکت خلاق ارزیابی شده و 75 خانه خلاق و نوآور در 20 حوزه فناوری های نرم داریم و امیدواریم که روز به روز شاهد صنعتی شدن دقیق و استاندارد شدن این حوزه باشیم و بتوانیم این فرهنگ و تمدن هفت هزار ساله مان را به سایر ملل و کشورها منتقل کنیم.
نظر شما :