در قالب یک طرح پژوهش در جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شد:
بررسی کیفیت و صحت اطلاعات وب سایت های مرتبط با سرطان سینه
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی، در بخشی از این مطالعه که در همایش دو روزه "پایش بیماران: نوآوری و چالش ها" ارایه شد، آمده است: از آن جا که وب سایت های اینترنتی به عنوان یکی از مهم ترین منابع کسب اطلاعات از سوی بیماران مبتلا به سرطان سینه مورد استفاده قرار می گیرند(بر اساس نتایج مطالعه ای در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیش از 12 درصد بیماران مبتلا به سرطان سینه برای کسب اطلاعات به وب سایت های اینترنتی مراجعه می کنند)، این مطالعه با هدف بررسی کیفیت، صحت و پوشش اطلاعات وب سایت های فارسی زبان مرتبط با سرطان سینه انجام شده است.
گفتنی است، در این مطالعه مقطعی 6 کلمه کلیدی پراستفاده در جستجوهای گوگل(برگرفته از گوگل ترند) جهت مطالعه بیشتر مورد استفاده قرار گرفت. این کلمات کلیدی در موتورهای جستجوی گوگل و یاهو مورد استفاده قرار گرفت و در مجموع 600 وب سایت خروجی مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت. بر این اساس لینک های موجود در 5 صفحه اول نتایج جستجوی هر عبارت کلیدی مورد ارزیابی قرار گرفت.
بر اساس نتایج استخراج شده از این مطالعه، اغلب وب سایت های ارایه دهنده اطلاعات مرتبط با سرطان سینه قابل اعتماد و مستند نبوده و تمامی اطلاعات مورد نیاز بیمار را تامین نمی کنند، از طرف دیگر اغلب سایت های مورد استناد علمی و دارای اطلاعات علمی صحیح برای بیماران در صفحات اول نتایج جستجو نبودند.
یوسفی پژوهشگر این تحقیق، با اشاره به راهکارهای پیشنهادی بر اساس مطالعه انجام شده، عنوان کرد: ایجاد و راه اندازی وب سایت های تخصصی مرتبط با سرطان سینه زیر نظر متخصصان این حوزه با هدف ارایه اطلاعات صحیح به بیماران و هم چنین پایش دوره ای وب سایت های موجود در کشور توسط وزارت بهداشت و سازمان های مرتبط با هدف جلوگیری از نشر اطلاعات نادرست برخی از راهکارهای پیشنهادی است.
نظر شما :