گام بعدی بانک سلولهای بنیادی خون بندناف رویان جهاددانشگاهی چیست؟
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی قزوین، صبح امروز سیام آبان نشست خبری با حضوردکترمرتضی ضرابی مدیرعامل بانک سلولهای بنیادی خون بندناف کشور با حضور اصحاب رسانه در سالن جلسات جهاد دانشگاهی قزوین برگزار شد.
دکترمرتضی ضرابی در این نشست با اشاره به اینکه شرکت فناوری بنیاختههای رویان در سال ۱۳۸۴ آغاز به کار کرد، اظهار کرد: این مرکز به همت محققان پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی و با همکاری شرکت گسترش صنعت علوم زیستی باهدف تأمین سلولهای بنیادی جهت کاربردهای درمانی بهصورت شرکت سهامی خاص تأسیسشده است و در حال حاضر این مرکز در ۳۱ استان و ۲ کشور عراق و عمان نمایندگی دارد.
وی افزود: اهمیت توجه تحقیقات سلولهای بنیادی منجر به ارسال نامه مرحوم دکتر سعید کاظمی آشتیانی (بنیانگذار موسسه رویان) به رهبر معظم انقلاب مبنی بر ایجاد مرکزی برای این موضوع شد که بلافاصله از سوی ایشان موردقبول قرار گرفت که این موضوع نقطه عطفی برای شروع کار مرکز بود.
دکترضرابی ادامه داد: نکته جالب در پاسخ معظمله به این نامه این بود که وی از سلولهای بنیادی بهعنوان ثروت هنگفت انسانی یاد کردند.
بهدنبال آمادهسازی فضای بزرگتر برای مرکز خون بندناف هستیم
دکترضرابی اضافه کرد: در حال آماده سازی فضایی در یکی از پارک های علم و فن آوری هستیم که با اتمام این پروژه ظرفیت مرکز تا ۲۰۰ هزار نمونه افزایش پیدا خواهد کرد.
مدیرعامل بانک سلولهای بنیادی خون بندناف کشور یادآور شد: انواع بانک خون بند ناف شامل بانک عمومی که در آن نمونههایی که دیگران با نیت خیرخواهانه برای سایر بیماران یا مصارف تحقیقاتی اهدا کردهاند بهصورت رایگان ذخیره میشود و بانک اختصاصی یا خانوادگی است که در آن در ازاء پرداخت هزینه نگهداری نمونهها حفظ میشود. در حال حاضر به دلیل محدودیتهای که وجود دارد تمرکزمان بیشتر در حوزه بانک بند ناف خصوصی است.
وی هزینه ذخیرهسازی خون بند ناف را چنین اعلام کرد: بهطور تقریبی در حدود سه میلیون تومان هزینه اولیه برای ذخیرهسازی باید پرداخت شود و بعدازآن نیز سالی ۱۴۰ هزار تومان هزینه شارژ آن است.
وی اعلام کرد: تاکنون تعداد 800 هزار نمونه در بانک عمومی، چهار میلیون نمونه در بانک خصوصی و 40 هزار نمونه نیز پیوند در جهان ثبتشده است.
دکترضرابی اعلام کرد: مرکز رویان تحت استانداردهای بسیار نمونهها را میتواند برای حداقل ۲۰ سال ذخیره کند و تاکنون در این مرکز در بانک عمومی ۱۵ هزار نمونه و در بانک اختصاصی نیز ۱۰۳ هزار نمونه خون بند ناف از سراسر کشور ذخیرهشده است.
وی تعداد پزشکان همکار در این مرکز را در تهران 818 نفر و در شهرستانها 552 نفر اعلام و بیان کرد: تعداد 105 بیمارستان در تهران و 232 بیمارستان در شهرستانها با این مرکز همکاری دارند.
ذخیرهسازی بیش از 800 نمونه خون بندناف در مرکز استان قزوین
مدیرعامل بانک سلولهای بنیادی خون بندناف کشور با اشاره به فعالیت مرکز خون بند ناف در قزوین ابراز کرد: از سال ۹۱ دفتر نمایندگی قزوین راهاندازی شد که توانسته تاکنون بیش از ۸۰۰ نمونه را از ابتدای فعالیت خود و 150 نمونه نیز در نیم سال ابتدایی سالجاری ذخیرهسازی کند.
وی افزود: فعالیت مرکز خون بند ناف استان قزوین در مقایسه با دیگر استانهای همتراز از جایگاه خوبی برخوردار است که میتواند با توجه به موقعیت مکانی و استراتژیک آن در کشور و متناسب با کار این مرکز و اطلاعرسانی این موضوع توسعه بیشتری یابد.
دکترضرابی اعلام کرد: استانهای تهران، اصفهان، خراسان رضوی و خوزستان به ترتیب بیشترین میزان ذخیرهسازی را داشتهاند و تاکنون ۲۵ پیوند در کشور انجامشده است.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه اعتبارات لازم برای ذخیره بانک عمومی خون بند ناف باید از سوی دولت تأمین شود اما تاکنون اقدامی برای این امر انجامنشده است.
تولید بخشی از امکانات ذخیرهسازی خون بندناف در کشور
این مسئول ادامه داد: باید تلاش کنیم امکان صادرات سلولهای بنیادی به کشورهای دیگر فراهم شود چراکه دانش جداسازی و ذخیرهسازی سلولهای بنیادی در تعداد کمی از کشورهای جهان در حال انجام است و با صادرات ارزآوری خوبی برای کشور خواهیم داشت که این موضوع نیازمند همکاری و هماهنگی لازم است.
وی با اشاره به تاثیرات تحریمها در کشور به خصوص حوزه فعالیتش خاطرنشان کرد: طی سالهای گذشته بخشی از امکانات از جمله امکانات فریز نمونه را در داخل تولید کردهایم که با یکچهارم قیمت در داخل کشورمان تولید میشود.
مدیرعامل بانک سلولهای بنیادین خون بندناف کشور در پایان تأکید کرد: به همه خانوادهها بهویژه خانوادههایی که در میان آنها فرزند مبتلا به مشکل ژنتیکی وجود دارد توصیه میکنیم اقدام به ذخیرهسازی خون بند ناف کنند چراکه هر کس که تطابق ژنتیکی با نمونه داشته باشد میتواند از آن استفاده کند.
نظر شما :