در مجتمع تحقیقاتی شهدای جهاددانشگاهی؛

چهارمین گردهمایی ستاد گیاهان دارویی این نهاد برگزار شد

۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ | ۱۶:۳۴ کد : ۳۲۰ تاپ خبر
چهارمین گردهمایی ستاد گیاهان دارویی جهاددانشگاهی امروز ۱۸ اردیبهشت توسط معاونت پژوهش و فناوری این نهاد برگزار شد.
چهارمین گردهمایی ستاد گیاهان دارویی این نهاد برگزار شد

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، چهارمین گردهمایی ستاد گیاهان دارویی جهاددانشگاهی امروز 18 اردیبهشت توسط معاونت پژوهش و فناوری این نهاد در مجتمع شهدای جهاددانشگاهی برگزار شد.

دکتر بیجندی معاون رییس جهاددانشگاهی و رییس سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان در این گردهمایی اظهار کرد: یکی از بحث های اصلی فعالیت جهاددانشگاهی بحث مزیت ها و پتانسیل این نهاد است. به عنوان مثال وظیفه حکم می کند هر جا مزیتی دیده شود که قابل تجاری سازی است سازمان ایفای نقش کند.

وی افزود: در حال حاضر جهاددانشگاهی دارای 24 مرکز رشد فعال و 2 پارک علم و فناوری است که پارک سوم این نهاد نیز شنبه، 22 اردیبهشت راه اندازی می شود.

معاون رییس جهاددانشگاهی اظهار کرد: برخی از مراکز رشد این نهاد با هدف گذاری و سرمایه گذاری در حوزه گیاهان دارویی ورود کردند، اما ارتباطی با ستاد گیاهان دارویی ندارند و وظیفه ما این است که این مراکز را به ستاد اتصال دهیم.

دکتر بیجندی ادامه داد: با توجه به این که شرکت های فعال مراکز رشد ما از بیرون آمده اند، این فرصت خوبی است که جهاددانشگاهی بتواند از پتانسیل نیروهای خارج از این نهاد استفاده کند.

وی تصریح کرد: در زمینه اشتغال روستایی پتانسیل خوبی در حوزه گیاهان دارویی داریم که باید به آن توجه شود.

رییس سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان افزود: کمیته ای با عنوان کمیته تخصصی تجاری سازی فناوری های گیاهان دارویی و با هدف جلوگیری از موازی کاری، توسعه فعالیت های جهاددانشگاهی در حوزه گیاهان دارویی، ایفای نقش محوری در تجاری سازی فناوری های گیاهان دارویی و ... تشکیل شد.

در ادامه دکتر امیرحسین جمشیدی مشاور سازمان غذا و دارو در رابطه با اولویت های وزارت جهاد کشاورزی در حوزه گیاهان دارویی کشور گفت: فرآورده های طب سنتی ایران عبارتند از فرآورده هایی که به طور متواتر در کتب مرجع طب سنتی ایران ذکر شده است.

وی افزود: آیین نامه تهیه و عرضه فرآورده های طب سنتی ایران دی ماه 1385 مصوب و ابلاغ شده است و در حال حاضر نیز برای 39 دستهATC  داروی سنتی داریم.

مشاور سازمان غذا و دارو گفت: تعداد فرآورده های طبیعی موجود در فهرست تا سال 1397، 2 هزار و 416 مورد است. 56 فرآورده طبیعی نیز تحت پوشش بیمه است.

دکتر جمشیدی بیان کرد: 50 درصد فرآورده هایی که در طب سنتی مصرف می شود معدنی یا حیوانی و 50 درصد دیگر گیاهی است.

وی تصریح کرد: در حال حضار 211 شرکت فعال در حوزه تولید فرآوده های طبیعی و 120 شرکت تولید کننده داروهای سنتی در کشور داریم که تمرکز کاخانجات تولید کننده فرآوردهای دارویی در تهران بیشتر است و واحدهای استانی جهاددانشگاهی می توانند با توجه به مزیت استان خود در حوزه گیاهان دارویی وارد شوند.

گفتنی است، ارایه گزارش پژوهشکده گیاهان دارویی و واحدهای ایلام، خراسان جنوبی، گلستان، کهگیلویه و بویراحمد، یزد و لرستان، بازدید از گلخانه و آزمایشگاه های گیاهان دارویی و مرکز تهیه عصاره گیاهی از دیگر برنامه هایی این گردهمایی است.


نظر شما :