با حضور رییس جهاددانشگاهی؛

نهمین دوره مسابقات مناظره دانشجویان با اهدای نشان «خواجه‌نصیر» پایان یافت

۲۳ اسفند ۱۳۹۹ | ۱۳:۵۶ کد : ۲۹۰۸۰ فرهنگی تاپ خبر
مراسم اختتامیه نهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان جهاددانشگاهی، امروز ۲۳ اسفندماه با اهدای نشان خواجه‌نصیر به تیم آرمان از دانشگاه خواجه‌نصیرالدین طوسی به عنوان برنده این دوره از مسابقات برگزار شد.
نهمین دوره مسابقات مناظره دانشجویان با اهدای نشان «خواجه‌نصیر» پایان یافت

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، مراسم اختتامیه نهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران و معرفی تیم برگزیده این دوره، از سوی سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی، امروز شنبه ۲۳ اسفندماه با حضور دکترحمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی، دکترعلی منتظری رییس پژوهشکده علوم بهداشتی و رییس شورای علمی مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران و دکترعیسی علیزاده معاون فرهنگی جهاددانشگاهی در محل سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور برگزار شد.

رییس جهاددانشگاهی در این مراسم طی سخنانی بیان کرد: اگر برنامه پیشرفت کشور‌ها را مطالعه کنیم، آن کشور‌هایی توانسته‌اند به پیشرفت برسند که نخبگان آن‌ها بر سر مصالح ملی کشورشان به توافق رسیده‌اند، توافقی که حاصل گفت‌وگو‌ها و بحث‌های علمی است و همه برای تصمیم به انتخاب یک راه در اداره کشورشان به اجماع رسیده‌اند، اقتصاد را مبنا قرار داده‌اند و اصول خود را حفظ کرده و به پیشرفت رسیده‌اند. اما کشور ما از نداشتن اجماع در طول تاریخ آسیب‌های زیادی دیده است و در برهه‌های تاریخی گوناگون، قدرت پیشرفت را از دست داده است.

 دکترطیبی ادامه داد: چند سالی است که فرهنگ گفت‌وگو در میان دانشجویان که قرار است مدیران آینده کشور باشند، به همت سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی و معاونت فرهنگی این نهاد، جا افتاده است، برگزاری این مسابقات نشان داده است که اگر مبنای گفت‌وگو‌ها و بحث‌های ما، اخلاق، انصاف و نظرات کارشناسی و علمی باشد، اتفاقات خوبی خواهد افتاد و پیشرفت را در پی دارد.

وی افزود: جهاددانشگاهی به سهم خود اعلام می‌کند که کشور ما هیچ مشکلی در توسعه علمی، فناورانه و فرهنگی ندارد و فقط آن چیزی که کشور را در مضیقه قرار داده و از آن رنج می‌بریم، ترجیح مصالح شخصی و حزبی بر منافع ملی و نداشتن اجماع بر سر اهداف ملی است. امیدوارم این مسابقات بستری را فراهم کند و نهایتاً دانشجویان ما به عنوان مدیران آینده کشور، بتوانند به اجماع در این زمینه برسند.

‌‌مسابقات مناظره؛ بستر تقویت انصاف

‌همچنین در بخشی از این مراسم، دکترعلی منتظری رییس شورای علمی مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران و رییس پژوهشکده علوم بهداشتی طی سخنانی اظهار کرد: گزاره‌هایی که در مسابقات مناظره دانشجویان، انتخاب و طرح می‌شود، موافقت‌ها و مخالفت‌ها درباره آن‌ها و نظرات داوران، به معنای تأیید محتوای گزاره‌ها از سوی هیئت داوران نیست، اگر چه بی‌تأثیر نیست، اما آنچه به رأی گذاشته می‌شود توانایی گروه‌ها در استدلال، احترام به رقیب، آداب سخن گفتن، رعایت وقت و ... است.

دکترمنتظری ادامه داد: پیش از این رأی دانشجویی در مسابقات مناظره دانشجویان نداشته‌ایم و اکنون چند دوره‌ای است که این بخش نیز اضافه شده است.

وی با تأکید بر اهمیت انصاف در جامعه، اظهار کرد: رعایت انصاف همواره مهم است. متأسفانه امروز با بی‌انصافی‌های زیادی مواجه هستیم و بسیاری از زحمات دیده و قدر دانسته نمی‌شود. نباید از انصاف دور شد. در گفت‌وگو نیز باید منصف بود، این با بی‌طرفی تفاوت دارد، البته که در عالم واقع بی‌طرفی معنا ندارد، اما مهم این است که علی‌رغم اینکه خودمان دارای ایده و نظر هستیم، در بررسی و سخن گفتن با دیگری که نظر و ایده متفاوت با ما دارد، جنبه انصاف را رعایت کنیم. خوشبختانه جوانان ما از این درک و بینش برخوردارند.

به گفته رییس پژوهشکده علوم بهداشتی و عضو تیم داوری مسابقات مناظره دانشجویی؛ انصاف با اخلاق همسایه است و این مسئله فضای گفت‌وگو، نقد و آزاداندیشی در کشور را تقویت می‌کند. باید به تقویت انصاف بپردازیم تا به به تقویت نقد و گفت‌وگو و آزاداندیشی دست پیدا کنیم.

علی محمدی معاون فرهنگی دانشگاه فرهنگیان نیز که در این مراسم حضور داشت، در سخنانی بیان کرد: دانشگاه فرهنگیان ۱۰۰ مرکز و پردیس تربیت معلم دارد و سعی داشته‌ایم مناظره‌های دانشجویی را در سطح دانشگاه فرهنگیان توسعه دهیم. آرزوی ما این است در تمام دانشگاه‌های کشور موضوع گفت‌وگو و مناظره با جدیت بیشتری پیگیری شود. ما نیز در دانشگاه فرهنگیان آمادگی میزبانی و همکاری با اعضای برگزارکننده مسابقات مناظره دانشجویان جهاددانشگاهی را داریم.

‌مشارکت هزار نفر از دانشجویان در دوره نهم

در بخشی از این مراسم، مهدی عباسی سرپرست سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی نیز طی سخنانی به تشریح روند برگزاری این دوره پرداخت و بیان کرد: مراسم پایانی مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران هر سال در آذرماه و حوالی روز دانشجو در فضایی بزرگ و با حضور جمع کثیری از دانشجویان و علاقه‌مندان برگزار می‌شد، اما امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا مجبور شدیم مراسم را در فضایی کوچکتر و با جمعیتی محدود برگزار کنیم. این ملاحظه در تمامی مسیر برگزاری دوره نهم مدنظر ما بود روند مسابقات در اغلب سال‌ها به این صورت بود که معمولاً پس از اتمام دوره، مقدمات دور بعدی مسابقات آغاز می‌شد و این روند بین ۱۰ تا ۱۲ ما به طول می‌انجامید تا مسابقات به پایان برسد. این‌بار، اما بلافاصله پس از اتمام مسابقات دوره هشتم و درست در زمانی که باید مسابقات دوره نهم آغاز می‌شد، خبر ورود ویروس کرونا به کشور، موجب محدودیت، تعطیلی و تعلیق بسیاری از اجتماعات و برنامه‌ها شد. مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران نیز به تبع تعطیلی دانشگاه‌ها و عدم حضور دانشجویان، دچار تعلیق شد. در طی یک سال گذشته بار‌ها تصمیمات و روش‌های گوناگون را بررسی کردیم. از آنجایی که بسیاری از رویداد‌های فرهنگی و آموزشی به سمت فضای مجازی سوق یافته بود مطمئن نبودیم برگزاری آنلاین این مسابقات چه فرایندی را طی خواهد کرد.

عباسی ادامه داد: در این میان، برگزاری مسابقات تخصصی مناظره دانشجویان که با حمایت و همراهی معاونت تعاون وزارت کار و رفاه اجتماعی توسط دبیرخانه مسابقات برگزار شد، و برایند نسبتاً مناسب و قابل قبول این مسابقات و نیز اصرار دانشجویان علاقه‌مند به شرکت در مناظرات، ما را بر آن داشت که بکوشیم مانع خاموشی هر چند موقت این مسابقات شویم. بر همین اساس، روند برگزاری مسابقات مناظره دانشجویان ایران که حدود یک سال به طول می‌انجامید، این‌بار و در نهمین دوره آن، حدود ۴ ماه به طول انجامید. متأسفانه همین مسائل سبب پایین‌تر بودن سطح این دوره مسابقات به لحاظ کمی، نسبت به دوره‌های گذشته شد. به نحوی که دوره هشتم این مسابقات، ۶۲۵ تیم با مشارکت مستقیم ۲۵۰۰ نفر از دانشجویان در تمامی استان‌ها در واحد‌های جهاددانشگاهی برگزار شد، اما در این دوره میزبان بیش از هزار نفر از دانشجویان سراسر کشور در قالب ۲۶۲ تیم بودیم و ۲۵۰ مسابقه نیز برگزار شد. امیدواریم در دهمین دوره مسابقات مناظره دانشجویان با بازگشت شرایط کشور و دانشگاه‌ها به وضع عادی و برطرف شدن کرونا، بار دیگر شاهد حضور گسترده دانشجویان در این رویداد فرهنگی باشیم.

وی افزود: از میان دانشجویان شرکت‌کننده در این دوره، ۵۷ درصد از رشته‌های شاخه علوم انسانی، ۲۷ درصد از رشته‌های شاخه علوم فنی و پایه، ۱۳ درصد از رشته‌های شاخه علوم پزشکی و یک درصد از شاخه هنر بوده‌اند. ۷۴ درصد از دانشجویان شرکت‌کننده در این دوره در مقطع کارشناسی، ۱۱ درصد در مقطع کارشناسی ارشد، ۹ درصد در مقطع دکتری و ۶ درصد در مقطع کاردانی تحصیل می‌کنند.

سرپرست سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی اظهار کرد: لازم می‌دانم از همه دانشجویان شرکت‌کننده، استادان گرانمایه‌ای که بار و مسئولیت سنگین داوری این دوره را به دوش کشیدند، سپاسگزاری کنم. مسابقات مناظره دانشجویان ایران، فرصت بی‌بدیلی برای آموختن است.

به گزارش ایکنا، در پایان این مراسم، نتیجه مسابقه نهایی مرحله کشوری نهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران که بر سر گزاره «در صورتی که رفع تحریم‌ها مستلزم مذاکره درباره سیاست‌های دفاعی و موشکی باشد، باید مذاکره کرد» و با مشارکت دو تیم آرمان (موافق گزاره) و فکرت (مخالف گزاره) برگزار شد، از سوی مهدی عباسی، سرپرست سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی اعلام شد. بر این اساس، تیم آرمان، گروه موافق گزاره فوق از دانشگاه خواجه‌نصیرالدین طوسی از سوی هیئت داوران، به عنوان برنده نهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران شناخته و موفق شد نشان خواجه‌نصیر را دریافت کند.

کلیدواژه‌ها: روابط عمومی جهاددانشگاهی


نظر شما :