رییس موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهاددانشگاهی:
این دانشگاه کمترین شهریه را میگیرد/جذب دانشجو در ۵۰۰ کد رشته برای مهر ماه
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی به نقل از ایسنا، دکتر عبدالرضا مجدالدین رییس موسسه آموزش عالی علمی_ کاربردی جهاددانشگاهی با بیان این که این نهاد میتواند یک نهاد الگوساز باشد، گفت: جای جهاددانشگاهی در نهادهای حاکمیتی آموزشهای عالی کوتاه مدت در سطح کشور خالی است و این نهاد میتواند این وظیفه را نه تنها در سطح ملی بلکه در سطح بینالمللی بر عهده بگیرد و دستاوردهای خود را به کل محیط آموزش عالی کوتاه مدت کشور تعمیم دهد.
وی با بیان این که سابقه کار جهاددانشگاهی نشانگر آن است که این نهاد میتواند یک سازمان آموزشهای عالی تخصصی کوتاه مدت داشته باشد، اظهار کرد: طبق نقشه جامع شورای عالی این ماموریت به جهاد داده شده است، حتی در مقطعی در سال ۱۳۹۴ وزارت علوم مجوزی هم برای این کار به جهاددانشگاهی داد، اما این سازمان هنوز شکل نگرفته است. اگر این اتفاق رخ دهد، جهاددانشگاهی میتواند آموزش عالی کوتاه مدت در سطح کشور و حتی در سطح بینالملل را پوشش دهد و این گلخانه را به گلستان تبدیل کند.
وی درباره تاریخچه موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهاددانشگاهی اظهار کرد: موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهاددانشگاهی از سال ۷۷ در معاونت آموزشی جهاددانشگاهی با هشت مرکز شکل گرفت و در سال ۸۱ تبدیل به یک تشکیلات مستقل و در سال ۹۰ با مجوز شورای گسترش وزارت علوم به موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهاددانشگاهی تبدیل شد.
دکتر مجدالدین درباره تاثیر کیفیسازی و ارتقای کیفیت بر روی تعداد کد رشتههای این موسسه یادآور شد: خوشبختانه براساس اساسنامه جهاددانشگاهی که دو ماموریت عمده حوزههای علمی و فنی و فرهنگی را رسالت خود قرار داده، ما نیز حوزه صنعت را اولین ماموریت و فرهنگ و هنر را دومین ماموریت خود قرار دادیم، البته بعضا در جاهایی بهخاطر این که مراکز دیگری وجود داشتند که در حوزه فرهنگ و هنر فعالیت میکردند، بعضی از واحدهای ما در استانها با واحد استانی توافق کردند که در حوزه مدیریت و خدمات نیز فعالیت کنند.
تنها ۳۰ درصد فارغالتحصیلان ما بیکارند
رییس موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهاددانشگاهی درباره تعداد مدرسان این موسسه توضیح داد: در نیم سال گذشته یعنی سال ۹۶ بیش از سه هزار مدرس با ما همکاری داشتند که از این بین ۱۱۷ نفر خبره، ۸۶ نفر عضو هیات علمی جهاددانشگاهی و ۹۴ نفر از آنها عضو هیات علمی دانشگاه بودهاند.
دکتر مجدالدین درباره وضعیت اشتغال دانش آموختگان این موسسه یادآور شد: خوشبختانه در دو نوبت یعنی در سال ۸۷ و ۹۶ در خصوص وضعیت اشتغال فارغالتحصیلان کار پیمایشی انجام دادیم و نتایج آن را به صورت یک طرح تحقیقی در اختیار دانشگاه قرار دادیم که نشان میداد حدود ۵۰ درصد از این فارغالتحصیلان شاغل شده بودند و بخشی از اینها در مقطع بالاتر تحصیل میکردند و بخشی نیز در حال انجام خدمت سربازی بودند و کمتر از ۳۰ درصد بیکار بودند.
وی درباره رشتههای پرطرفدار این موسسه، توضیح داد: در حوزه صنعت، IT و رشتههای مرتبط با آن پرطرفدار است در حوزه مدیریت و خدمات نیز رشتههای حقوق و حسابداری طرفداران زیادی دارند، در حوزه فرهنگ و هنر نیز رشتههای گرافیک و معماری پرطرفدار محسوب میشود، در کشاورزی نیز رشتههای گیاهان دارویی و گیاهپزشکی علاقهمندان بیشتری دارند.
کشاورزی، رشته کمطرفدار علمی کاربردی
رییس موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهاددانشگاهی رشته کشاورزی را به عنوان یکی از رشتههای کم طرفدار عنوان کرد و گفت: بعد از کشاورزی برخی از رشتههای صنعتی نیز چون هزینهبر هستند، مراکزی که این رشتهها را ارایه میدهند، محدودتر هستند.
دکتر مجدالدین میزان پذیرش دانشجو در رشتههای کشاورزی در سال ۹۶ را دو درصد عنوان کرد و گفت: این در حالی است که سهم دانشجویان این رشته باید ۲۵ درصد باشد.
وی شهریه پایین این دانشگاه را از مهمترین چالشهای این موسسه عنوان کرد و گفت: این مساله و افزایش هزینهها باعث شده است که ما همه ساله با کمبود منابع مواجه شویم و درآمدهای ما از محل شهریه، هزینهها را پوشش نمیدهد و گاهی اوقات حتی در پرداخت حقالتدریس مدرسان نیز وقفههایی صورت گرفته و گاهی مجبور شدهایم وامهایی را از سایر منابع جهاددانشگاهی اخذ کنیم تا در بعضی از مراکز مبلغ حقالتدریس مدرسان را پرداخت کنیم.
رییس موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهاددانشگاهی با بیان این که دانشگاه علمی کاربردی در میان دانشگاههای غیر دولتی کمترین شهریه را اخذ میکند، متذکر شد: این موضوع باید اصلاح شود و دست مراکز نیز در پذیرش بازتر گذاشته شود تا خودشان را تنظیم کنند که کیفیت آسیب نبیند.
دکتر مجدالدین افزود: در برنامههای ما اولین آیتم ارتقای کیفیت اعم از تامین زیرساختها، تجهیزات و منابع مالی است و در حال حاضر با کمک جهاد این کارها را انجام میدهیم و خوشبختانه در خیلی از موارد هم موثر بوده است، البته این به معنای این نیست که ما در جایی ضعفی نداریم، اتفاقا پنج – شش مرکز در وضعیتی قرار دارند که در سطحبندی دانشگاه در سطح سوم قرار میگیرند و از نظر ما یا باید تعطیل شوند و یا این که خود را ارتقا دهند.
وی درباره عملکرد جهاددانشگاهی در طول ۳۸ سال گذشته توضیح داد: من تمام طول عمر خدمتی خود را در جهاد گذراندهام و تجربه کار در سازمانهای دیگر را نداشتهام، اما وقتی با دوستانی که در جاهای دیگر کار کرده و دوباره به جهاد بازگشتهاند یا کسانی که از جهاد به سازمانهای دیگر رفتهاند، صحبت میکنم و قضاوت آنها را میشنوم متوجه میشوم و آنها نیز تصریح میکنند که محیط جهاد، گلخانهای است که باید به گلستان تبدیل شود.
رییس موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهاددانشگاهی درباره مراکز برتر این موسسه در سال ۹۶ گفت: ما هر ساله یک ارزیابی درونسازمانی از ۴۰ مرکزمان انجام می دهیم و جشنوارهای تحت عنوان امید داریم که در آن مراکز برترمان را معرفی میکنیم.
مجدالدین افزود: امسال برترین مراکز ما به ترتیب مراکز مشهد، اراک و کرمانشاه هستند.
وی درباره جشنواره امید توضیح داد: در این جشنواره هر سال پژوهشگر برترمان را معرفی میکنیم و امسال دکتر خلیل جلیلی از مرکز کرمانشاه به عنوان پژوهشگر برتر انتخاب شد. همچنین در این جشنواره حامدیفر دانشجوی کارشناسی از مرکز اراک به عنوان کارآفرین برتر معرفی شد.
رییس موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهاددانشگاهی افزود: بعد از مراکز مشهد، اراک و کرمانشاه مراکز زنجان، بندرعباس، ارومیه، تبریز، اهواز و بندرانزلی ۱۰ مرکز برتر امسال ما بودهاند.
دکتر مجدالدین ادامه داد: تا به حال موسسه ما بیش از ۱۲۰ هزار فارغالتحصیل داشته است و درحال حاضر ۲۷ هزار دانشجو در این موسسه مشغول به تحصیل هستند و این موسسه با کم ترین تعداد نیرو یعنی حدود ۵۷۰ نیرو در ستاد مراکز ما این خدمات را ارایه میکند.
هزینه یک میلیاردی برای فعالیتهای فرهنگی دانشجویی
وی یادآور شد: در برنامه مدون سه ساله اخیر اتفاق خوبی رخ داد و بیش از ۳۰ هزار متر مربع ظرفیت فیزیکی برای مراکزمان اضافه کردیم و بیش از ۳۰ میلیارد تومان وام در اختیار واحدها و مراکزمان برای زیرساخت، تجهیز و ترمیم حقالتدریس قرار دادیم و همچنین در سال گذشته بیش از یک میلیارد تومان برای فعالیتهای دانشجویی فرهنگی هزینه کردیم.
رییس موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهاددانشگاهی با بیان این که سایر مراکز علمی کاربردی کم تر به مسایل فرهنگی دانشجویان میپردازند، یادآور شد: ما با توجه به رسالت فرهنگی جهاد تقریبا ۱۷۱۴ برنامه فرهنگی داشتهایم که بیش از یک میلیارد تومان برای ما هزینه داشته است.
وی با بیان این که در مراکز علمی کاربردی این موسسه هشت مرکز رشد فعالیت میکنند، گفت: امسال دو مرکز نوآوری و سال گذشته شش مرکز نوآوری در دل مراکز علمی کاربردی ما شکل گرفته و هم تحت آموزش هستند و همین که خدمات ارایه میدهند.
دکتر مجدالدین افزود: در سال ۹۰، ۴۷ مرکز در ذیل این موسسه ایجاد کردیم که در حال حاضر ۴۰ مرکز از اینها فعالاند و هفت مرکز بهخاطر بحث کیفیتگرایی تعطیل شدهاند.
رییس موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهاددانشگاهی درباره تعداد کدرشته محلهای این موسسه توضیح داد: تعداد کدرشته محلهای ما در مهر ۹۷ نزدیک به ۵۰۰ رشته محل است. در نیم سال گذشته نیز تقریبا ۲۷ هزار دانشجو در ۴۰ مرکز ما حضور داشتند.
دکتر مجدالدین در پایان افزود: ما در زیرگروههای سه گانه صنعت که عمده رشتههای آن در حوزه IT است، فرهنگ و هنر که عمده رشتههای آن فرهنگی است و مدیریت و خدمات که عمده رشتههای آن حقوق، مدیریت و حسابداری هستند، دانشجو میپذیریم. یک مرکز ما نیز در کاشمر در زیرگروه کشاورزی فعالیت میکند.
نظر شما :