بازدید وزیر نفت از خط تولید متههای حفاری جهاددانشگاهی خوزستان/ تولید داخلی اقلام استراتژیک صنعت نفت سرعت میگیرد
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، در این بازدید که صبح امروز (سهشنبه، 29 بهمنماه) با حضور مهندس بیژن زنگنه وزیر نفت و مسوولان ارشد این وزارتخانه با همراهی دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی و جمعی از اعضای این نهاد انجام شد، آخرین روند اقدامات انجامگرفته در بحث ساخت داخل متههای حفاری و جزییات ساخت این مته تشریح شد.
در خط تولید مته حفاری جهاددانشگاهی خوزستان واحدهای طراحی، جوشکاری، رنگآمیزی، اسنبل، کنترل کیفی و اپراتورهای ساخت فعال هستند.
این خط تولید از ابتدای سال 97 آغاز به کار کرده و به تولید متههای حفاری مورد نیاز دکلهای حفاری میپردازد.
متههای تولیدشده در این مرکز، دومین متههای است که وارد چاه میشود و عملیات حفاری مقدماتی را در درون چاه ادامه میدهد.
این مته که نیاز اولیهی همهی دکلهای حفاری است، توسط سازمان جهاددانشگاهی خوزستان بومیسازی شده و با حضور رییسجمهور رونمایی شده است.
اطلاعات بیشتر از پیچیدگی دانش فنی تولید متههای حفاری
دانش فنی طراحی و ساخت متهی حفاری دندانهای یکی از اقلام اساسی و استراتژیک صنعت نفت میباشد که دانش فنی، طراحی و ساخت آن در اختیار کشورهای محدودی است.
با توجه به اقدام قابل تقدیر وزارت نفت در اجرای پروژهی بومیسازی ده قلم کالای اساسی نفت، متههای حفاری دندانهای بهعنوان یکی از اقلام اساسی دهگانه، شناسایی و جهت تولید انبوه به جهاددانشگاهی واحد خوزستان واگذار شد.
جهاددانشگاهی خوزستان و متخصصان صنعت نفت با درک صحیح واقعیتهای موجود در یک پروژهی مشترک، اقدام به بومیسازی دانش فنی بسیار پیچیدهی طراحی و ساخت متههای مذکور گرفتند؛ پیچیدگیهای موجود را میتوان در بخشهای مختلفی از جمله پیچیدگیهای هندسی و دینامیکی مته، خواص ویژهی مکانیکی و متالوژیکی قسمتهای مختلف مته و تدوین روشهای ساخت عنوان کرد.
جهاددانشگاهی خوزستان تاکنون توانسته است فناوری تولید 9 کد متهی حفاری را بومیسازی کند؛ همچنین توانسته است تاییدیهی نهاد صدور گواهی کیفیت را در زمینهی طراحی و ساخت متههای حفاری اخذ کند؛ تاسیس و راهاندازی خط تولید پیشرفتهی بومی یکی دیگر از دستاوردهای این پروژه میباشد.
نظر شما :