افتتاح کارگاه صنایع دستی و مشاغل خانگی در روستای دستگرد
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، طرح الگوی توسعه مشاغل خانگی برعهده جهاددانشگاهی قرار گرفته که خراسانجنوبی جزء 9 استانی است که به صورت پایلوت این طرح در آن اجرا میشود و تاکنون نتایج خوبی داشته است.
شناسایی مشاغل خانگی و اتصال آن به بازار از اهداف این طرح بوده و اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان کارفرما و جهاددانشگاهی استان به عنوان مجری و نهاد تسهیلگر اشتغال و با همکاری دستگاههای اجرایی مرتبط بستر این دو هدف را فراهم میکند.
در راستای پیگیری مشاغل ایجاد شده این طرح، با حضور رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی کشور و مسئولان استانی، کارگاه صنایع دستی و حوله بافی روستای دستگرد افتتاح شد. این کارگاه توانسته بیش از۵۰ بانوی این روستا را توانمند ساخته و با رونق اشتغالزایی رونق دوباره را به روستا برگرداند.
مجتبی ابراهیمی مدیرطرح توسعه مشاغل خانگی در استان بیان کرد: کارگاه صنایع دستی و مشاغل خانگی روستای دستگرد ذیل شبکه حوله بافی و گلیم بافی این طرح در استان و با تلاش و کوشش رقیه طالبی یکی از پیشرانان فعال در این حوزه راه اندازی شده و در این راستا حمایت های اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان، دهیاری و شورای اسلامی دستگرد راه اندازی شده است و قرار است که متقاضیان ثبت نام شده در طرح از آموزش های رایگان بهره مند شده و محصول باکیفیت تولیدی تحت نام ساروق که برند ایجاد شده مرتبط با تولیدات می باشد به بازار عرضه گردد.
جلالالدین صادقی رئیس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی در این بازدید اظهار کرد زمانی که در بحث اقتصاد از مردمی شدن اقتصاد سخن میگوییم، این طرح میتواند الگوی بسیار مطلوبی از مردمی شدن اشتغال خانگی ارائه دهد.
وی گفت: در کارگاه صنایع دستی و مشاغل خانگی روستای دستگرد بیش از ۵۰ نفر را در حوزه گلیمبافی و حولهبافی در سه شیفت مشغول به کار میکند.
صادقی با بیان اینکه این افراد آموزشهای لازم را دیدهاند و تجهیزات کارگاه تامین شده است، افزود: این کارگاه به عنوان بخشی از شبکه بزرگ حوله بافی و گلیم بافی استان که ذیل الگوی توسعه مشاغل خانگی با حمایتهای اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایجاد و گسترش یافته است ، فعالیت خواهد نمود.
وی افزود: یکی از طرحهایی که میتواند پتانسیلهای مختلف استان را احیا کند، طرح مشاغل خانگی است چراکه این طرح شور و نشاط را به شهرها و روستاها برگردانده و اثیر بسیاری در بهرهگیری از توانمندیها دارد.
مهناز امامدادی رییس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت مشاغل خانگی نیز در این بازدید اظهار کرد: در حال حاضر طرح الگوی توسعه مشاغل خانگی در ۹ استان خراسان جنوبی، آذربایجان غربی، ایلام، چهارمحال و بختیاری، خراسان رضوی، خراسان شمالی، کردستان، کرمانشاه و لرستان اجرا شده است.
امامدادی با اشاره به وضعیت خراسان جنوبی در این طرح، تصریح کرد: این استان در مقایسه با درصد سهمی که داشته وضعیت بهتری دارد که امیدواریم این وضعیت ادامه داشته باشد.
وی با بیان اینکه این استان در راستای هدایت تسهیلات به سمت فعالیتهای شبکهای و گروهی تلاشهای بسیاری انجام داده است، افزود: تلاشهایی از سوی بخش خصوصی، پیشرانهای طرح و اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جهاددانشگاهی در این استان صورت گرفته و قابل تقدیر است اما این اقدامات برای شروع مطلوب است و امیدواریم شاهد حرکتهای گستردهتری باشیم.
رییس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت مشاغل خانگی بیان کرد: امیدواریم با تلاشهای بیشتر شاهد پیشرفت بیشتر رشتهها و فعالیت در خراسان جنوبی باشیم و اشتغال پایدار را به مفهوم واقعی پیاده کنیم.
امامدادی با اشاره به توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در این طرح، اظهار کرد: باتوجه به نتایج موفق این طرح در ۹ استان پایلوت، معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری پیشنهاد انجام این طرح را برای 6 هزار زن سرپرست خانوار مطرح کرد که اعتبارات از سوی معاونت تامین شد.
نظر شما :