معاون صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری تاکید کرد:

الگوی مناسب پارک علم‌وفناوری کرمانشاه در حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان

۱۶ شهریور ۱۳۹۸ | ۱۱:۲۱ کد : ۱۱۲۷۵ تجاری سازی و اقتصاد دانش بنیان
دکتر ملکی‌فر گفت: تمام رویکردها در حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان را می‌توان به‌صورت اجرایی و عملی در فعالیت‌های پارک علم و فناوری کرمانشاه مشاهده کرد.
الگوی مناسب پارک علم‌وفناوری کرمانشاه در حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان

به گزارش روابط عمومی پارک علم‌وفناوری کرمانشاه وابسته به جهاددانشگاهی، دکتر سیاوش ملکی‌فر معاون صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، 13 اردیبهشت در نشستی صمیمی با مدیران شرکت‌های دانش بنیان استان کرمانشاه تحت عنوان «معرفی خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری»، با اشاره به راه اندازی این صندوق در سال 1389، گفت: این صندوق در همان سال در راستای تصویب قانون حمایت از شرکت‌ها و مؤسسات دانش بنیان در کشور و با سرمایه اولیه سه هزار میلیارد تومان راه اندازی شد.
وی افزود: این میزان سرمایه اولیه زمانی بود که هر دلار 1200 تومان ارزش داشت و در هیچ کشور اروپایی چنین نهاد دولتی برای حمایت از شرکت‌های دانش بنیان وجود نداشت.
دکتر ملکی‌فر بااشاره به خدمات متنوع این صندوق درحمایت از شرکت‌های دانش بنیان، گفت: خدمات صندوق به چهار دسته اصلی تسهیلات، ضمانت نامه، سرمایه گذاری و خدمات توانمندسازی تقسیم می‌شود.
وی افزود: بسیاری صندوق را تنها با خدمات تسهیلات آن می‌شناسند و این درحالی است که خدمات بسیار بیشتر و متنوع‌تری در سایر حوزه‌ها از جمله ضمانت نامه و سرمایه گذاری به شرکت‌ها ارائه می‌شود.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری در ادامه در تشریح رویکردهای جدید مدیران صندوق در راستای ارتقا کیفی و کمی خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، از تمرکز زدایی به عنوان مهم‌ترین این رویکردها یاد کرد و افزود: از مجموع 4504 شرکت دانش بنیان کشور حدود 2200 شرکت در تهران مستقر است، اما تلاش ما این است که شرکت‌های دانش بنیان در سایر استان‌ها از تمام خدمات صندوق تمام و کمال استفاده کرده و بی‌بهره نمانند.
وی افزود: در همین راستا تصمیم بر این گرفته شد که به جای مراجعه شرکت‌ها به صندوق، ما سراغ شرکت‌ها برویم و درهمین راستا سفرهای استانی مسئولین صندوق به استان‌های مختلف شروع شد.
دکتر ملکی‌فر تصریح کرد: تاکنون به استان‌های مختلفی سفر کرده و خدمات صندوق را به شرکت‌ها شرح داده‌ایم و امروز نیز به استان کرمانشاه آمده‌ایم تا مدیران شرکت‌های دانش بنیان این استان را با خدمات صندوق آشنا کنیم. این معرفی از آن جهت است که شرکت‌ها بتوانند در سفر ماه آینده مدیرعامل و معاون تسهیلات صندوق به این استان، درخواست‌ها و نیازهای تسهیلاتی خود را پخته‌تر و جامع‌تر مطرح کنند.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری در ادامه با اشاره به صف‌های طولانی شرکت‌های دانش بنیان در بحث گرفتن تسهیلات از صندوق، گفت: در همین راستا رویکرد جدیدی اتخاذ شده که بر اساس آن پرداخت تسهیلات به شرکت‌ها برای مبالغ کمتر از 500 میلیون تومان از طریق صندوق‌های پژوهش و فناوری در سطح کشور صورت گیرد.
دکتر ملکی‌فر با اشاره به وجود 20 صندوق پژوهش و فناوری در سطح کشور گفت: سال گذشته و امسال 1100 میلیارد تومان خط اعتباری در اختیار این صندوق‌ها قرار داده شده تا از طریق آنها به شرکت‌های دانش بنیان پرداخت شود.
این مسوول تصریح کرد: با این کار، شرکت‌ها به جای قرارگیری در صف طولانی برای گرفتن تسهیلات زیر 500 میلیون تومان، به راحتی این تسهیلات را از صندوق‌های پژوهش و فناوری در استان‌های خود دریافت می‌کنند و با توجه به شناخت این صندوق‌ها از شرکت‌های دانش بنیان آن استان، قطعاً در بحث وثایق هم سهل گیری بیشتری اعمال خواهد شد.
دکتر ملکی‌فر افزود: برای پرداخت تسهیلات بیش از 500 میلیون تومان هم این کار از طریق سیستم بانکی صورت می‌گیرد و در همین راستا برای تسریع کار، نمایندگی چند بانک عامل هم اکنون درمحل صندوق فعال هستند.
این مسوول یادآور شد: از ابتدای امسال تاکنون 1500 میلیارد تومان مصوبه بانکی برای شرکت‌ها داشته‌ایم.
دکتر ملکی‌فر در ادامه از شرکت‌های دانش بنیان به عنوان امید کشور در شرایط تحریم یاد کرد وافزود: فشارها در حوزه اقتصادی بر کشور زیاد شده و در این شرایط و با توجه به نوسانات قیمت ارز و بحث تحریم، شرکت‌های دانش بنیان نقطه امید کشور هستند و برای همین با تمام توان حامی این شرکت‌ها و توسعه فعالیت‌های آنها خواهیم بود.
وی با اشاره به طراحی ابزارهای جدید برای حمایت بیشتر از این شرکت‌ها گفت: در حال حاضر مدت زمان اعطای ضمانت نامه برای شرکت‌ها را از حدود دو ماه به کمتر از یک هفته رسانده‌ایم.

 

فعالیت بیش از حد انتظار پارک علم و فناوری کرمانشاه
وی در بخش دیگر صحبت‌هایش به توانمندیهای پارک علم و فناوری جهاددانشگاهی کرمانشاه اشاره و با تقدیر از مدیران این پارک گفت: تمام رویکردها در حمایت از شرکت‌های دانش بنیان را می‌توان به‌صورت اجرایی و عملی در فعالیت‌های پارک علم و فناوری کرمانشاه مشاهده کرد.
وی با اشاره به فعالیت شتابدهنده، مراکز رشد و صندوق پژوهش و فناوری در پارک علم و فناوری کرمانشاه گفت: فعالیت‌های این پارک بیش از حد انتظار است و امیدواریم با حمایت‌های بیشتر از این پارک بتوانیم شاهد توسعه بیش از پیش فعالیت‌های آن باشیم.

 

لزوم معرفی جامع صندوق نوآوری و شکوفایی برای شرکت‌های دانش‌بنیان
در ادامه، معصومه خان‌احمدی رییس پارک علم و فناوری جهاددانشگاهی کرمانشاه نیز در این نشست با اشاره به خدمات متنوع صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری برای شرکت‌های دانش بنیان، گفت: علی رغم خدمات متنوع و جذاب این صندوق، متاسفانه بسیاری شرکت‌ها به دلیل ناآگاهی از این خدمات بی‌بهره‌اند و برای همین در این نشست تلاش بر این است که شرکت‌ها را با خدمات این صندوق آشنا کنیم.
وی به تفاهم‌نامه پارک علم و فناوری کرمانشاه با این صندوق اشاره کرد وافزود: این تفاهم نامه در قالب «هاب توانمندسازی» منعتقد شده و بر اساس آن بسیاری خدمات صندوق توسط پارک علم و فناوری ارائه می‌شود و بخش دیگر این خدمات نیز بصورت متمرکز توسط خود صندوق به شرکت‌ها عرضه می‌شود.
وی با اشاره به چالش‌های بسیار درمسیر فعالیت شرکت‌های دانش بنیان گفت: صندوق به عنوان حامی این شرکت‌ها راه اندازی شده و آشنایی با خدمات صندوق می‌تواند شرکت‌ها را در مسیر توسعه یاری کند.
رییس پارک علم و فناوری کرمانشاه با تقدیر از مدیران صندوق نوآوری و شکوفایی در راستای تدوین برنامه‌ها بر اساس دغدغه‌ها و چالش‌های شرکت‌های دانش بنیان، گفت: حرکت صندوق به سمتی است که مشکلات واقعی شرکت‌ها احصا و بر اساس آن برنامه ریزی و اقدامات لازم صورت گیرد.
در ادامه این نشست نیز مدیران شرکت‌های دانش بنیان استان به بیان سؤالات و چالش‌های خود در راستای استفاده از خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری پرداختند.


نظر شما :