رییس پارک علم و فناوری جهاددانشگاهی کرمانشاه:
فاز نخست برج فناوری کرمانشاه راه اندازی می شود
به گزارش روابط عمومی جهادانشگاهی به نقل از سیناپرس،دکتر معصومه خان احمدی رئیس پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه در این خصوص گفت: پارک کرمانشاه از سال 1387 فعالیت خودش را آغاز کرده است. طی این بازده زمانی، تاکنون بالغ بر 560 شرکت واحد فناور از خدمات حمایتی ما بهره مند شده اند.
وی افزود: هم اکنون بیش از300 واحد فناور فعال در حوزه های مختلف فناوری اطلاعات، آی تی، برق و مخابرات، تجهیزات پزشکی، کشاورزی، مکانیک و عمرانی در پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی مستقر هستند. این شرکت ها حدودا نزدیک به 2 هزار اشتغال زایی مستقیم ایجاد کرده اند. آمار فروش این شرکت ها در سنوات مختلف، متفاوت است اما سال گذشته تقریبا 150 میلیارد تومان فروش داشتند.
وی اظهارداشت: این شرکت ها در زمینه صادرات محصولات هم فعالیت هایی خوبی داشته اند؛ عمده صادارت این شرکت ها مربوط به حوزه تجهیزات پزشکی و فناوری اطلاعات است.
به گفته وی، پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه، سال گذشته با صادرات محصول این شرکت ها در میان پنج پارک برتر کشور قرار گرفت.
وی به شرایط اقتصادی و اعمال تحریم ها اشاره کرد و گفت: افزایش قیمت ها و تحریم ها باعث شده تا بعضی از شرکت های ما سهم بیشتری از بازار داخلی و تولید و فروش محصولات شان داشته باشند. در مقابل این تحریم ها باعث شده تا برخی از شرکت ها نیز که وارد کننده مواد اولیه و قطعات هستند، با چالش های زیادی مواجه باشند.
وی درباره نحوه حمایت پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه از شرکت های دانش بنیان و نوپا گفت: در حال حاضر پارک های علم و فناوری تنها حامی شرکت های دانش بنیان نیستند. ما در پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه برنامه های حمایتی مختلفی از جمله ارایه خدمات مشاوره ای برای تثبیت آنها در حوزه کسب و کار، تامین فضای کارگاهی، ارایه تسهیلات ارزان قیمت برای شرکت و حضور آنها در نمایشگاه های داخلی و خارجی دارد.
وی یادآور شد: همچنین اگر این شرکت ها نیاز به عقد مجوز داشته باشند، این امر را برای آنها تسهیل می کنیم. در حال حاضر ما پنج تا تفاهم نامه با دستگاه های اجرایی منعقد کرده ایم که 90 درصد این تفاهم نامه ها، فرایند عقد مجوزها و تثبیت بازار را برای این شرکت ها تسهیل کرده است.
شرکت های نوپا نیازمند کسب مهارت های تخصصی و عمومی هستند
رئیس پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه گفت: در حال حاضر نزدیک به چهار هزار شرکت دانش بنیان در کشور وجود دارد که نیمی از آنها در شهر تهران مستقر هستند. شهر کرمانشاه از بابت داشتن شرکت های دانش بنیان اکنون رتبه 14 تا 16 کشوری را به خود اختصاص داده است.
وی بیان کرد: هم اکنون 100 شرکت های فناور این استان موفق به دریافت گرید دانش بنیان شده اند؛ گرید دانش بنیان به شرکت هایی اختصاص پیدا می کند که فناوری شان متوسط یا در حد بالاست.
خان احمدی عنوان کرد: بر اساس آخرین آمارها، تاکنون 50 شرکت توانسته اند این گرید را حفظ کنند؛ این گرید به شرطی حفظ می شود که این شرکت ها بتوانند محصول خود را به تولید انبوه و مرحله تجاری سازی برسانند.
وی به مشکلات شرکت های نوپا اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات شرکت های نوپا مربوط به این است که اغلب فارغ التحصیلان دانشگاهی در دانشگاه ها مباحث تئوریک را آموزش دیده اند. این افراد نیاز به یکی سری مهارت های تخصصی و عمومی مانند چگونگی راه اندازی کسب و کارها و تشکیل استارتاپ ها و همچنین چگونگی مقابله با چالش های احتمالی بازار دارند. این مهارت ها در آموزشگاه ها به فارغ التحصیلان آموزش داده نمی شود از اینرو پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه برای توانمندسازی این افراد برنامه هایی را در نظر گرفته است.
وی گفت: عمدتا ایده های این افراد به علت کسب نکردن این مهارت ها خام است از اینرو ضروت دارد پارک یا مرکز رشد این دوره های آموزشی را برای این افراد برگزار کند تا آنها به مرحله ای برسند که بتوانند ایده هایشان را به تولید انبوه برسانند.
وی افزود: خوشبختانه طی چند سال اخیر حمایت های بسیار خوبی از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دفتر سیاستگذاری وزارت علوم و صندوق شکوفایی و نوآوری، برای تشکیل استارتاپ ها، اکوسیستم های فناوری و ... انجام شده و قوانین حمایتی بسیار خوبی نیز در این زمینه تصویب شده است. پارک های علم و فناوری نیز بر همین اساس برنامه های منسجمی را تعریف کرده اند تا ایده پردازان و نوآوران بتوانند از منابع مالی و غیر مالی بهره بگیرند.
وی بیان کرد: در حال حاضر بیشتر مشکل شرکت های نوپا مربوط به تبدیل ایده آنها به محصول است. پذیریش محصول های تولیدی این شرکت ها از سوی دستگاه ها و سازمان ها بسیار دشوار است. اغلب این دستگاه ها ترجیح می دهند محصولات شناخته شده را خریداری کنند.
تشکیل دبیرخانه ای مشترک با دانشگاه های استان
خان احمدی به برنامه های پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه برای توسعه کمی شرکت های فناور و دانش بنیان اشاره کرد و گفت: هر ساله در سطح دانشگاه، فراخوان و رویدادهای مختلفی برگزار می شود تا بتوانیم با برقراری ارتباط با بدنه دانشگاه و صنعت، جذب فعالی در حوزه شرکت های فناور به ویژه دانش بنیان داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: درصدد راه اندازی دبیرخانه ای مشترک با دانشگاه های استان برای شناسایی افراد صاحب ایده هستیم. با راه اندازی این دبیرخانه ها، برگزاری کارگاه های تبیین قوانین و راه اندازی شرکت های دانش بنیان به صورت مرتب در دستور کار قرار دارد.
وی ادامه داد: همچنین از ظرفیت های حوزه دانش آموزی هم غافل نمانده ایم و کانون شکوفایی و خلاقیت دانش آموزی با همین هدف در پارک علم و فناوری کرمانشاه راه اندازی کرده ایم تا بتوانیم افراد صاحب ایده را از همان دوران دانش آموزی شناسایی کنیم.
وی به راه اندازی برج فناوری اشاره کرد و گفت: امسال راه اندازی فاز اول برج فناوری را در دستور کار داریم. خوشبختانه در این زمینه حمایت های خوبی هم از سوی استانداری و سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان و همچنین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و جهاد دانشگاهی کشور صورت گرفته است. با راه اندازی این برج زمینه فعالیت 1000 صاحب ایده فراهم می شود.
در حال حاضر بیش از 15 هزار متر مربع فضای فیزیکی در اختیار شرکت ها و واحدهای فناور استان قرار دارد. امیدواریم با تکمیل این برج بتوانیم هزار نفر در این برج مستقر کنیم.
نظر شما :